Gasflessen

Stookplaatsen

Mobiele foodtrucks en/of standen die niet zijn aangesloten via het aardgasnetwerk kunnen voorzien zijn van propaan en/of een butaan installatie. Elke nieuwe installatie of aanpassing/uitbreiding dient onderworpen te worden aan een gaskeuring. Hierdoor verkleint u het risico op ernstige gevolgen, zoals gaslekken, CO-intoxicatie en brand.

 

Gasflessen

Periodiciteit en geldigheid

  • Jaarlijks

 

Wet- en regelgeving

  • NBN D51-006

Bijkomende informatie

Een conforme gaskeuring is van essentieel belang voor een brandverzekering en andere belangrijke verplichtingen. De gasinstallatie dient altijd veilig te zijn opgebouwd volgens goed vakmanschap. ACEG inspecteert de volledige installatie van gasleiding tot toestellen en de ruimtes waarin deze zijn opgesteld, Na onze controle bent u zeker of uw installatie al dan niet gasdicht is en of u eventuele risico’s loopt.

Te voorzien door klant

Het is belangrijk dat alle te onderzoeken ruimten vrij en toegankelijk zijn om een vlotte en volledige inspectie mogelijk te maken.

  • voorgaand keuringsattesten (periodiek)

Specfieke informatie

Naast de algemene controles die uitgevoerd worden op de gasleidingen en toestellen, is het ook verplicht de gasinstallatie te controleren op specifieke eisen en voorschriften. 

Nog vragen?
Neem nu contact met ons op.