Gas

Gas

Gas

De meeste panden, zowel residentieel als niet-residentieel zijn ergens voorzien van een gasinstallatie. Ook mobiele installaties zoals foodtrucks maken gebruik van gas. Een regelmatige controle en opvolging is dan ook van essentieel belang om de veiligheid en gezondheid te garanderen.

Binneninstallaties

De meeste panden in België zijn voorzien van een gasinstallatie. Het is van essentieel belang om deze installatie op regelmatige basis te laten controleren, om te CO-intoxicatie, explosies en andere gevaren te vermijden. Een keuring kan zich op verschillende momenten aandienen: bij wijzigingen aan een bestaande installatie, ingebruikname van een nieuwe installatie of het periodiek opvolgen van een bestaande installatie. 

Stookplaatsen

Elke nieuwe stookplaats ≥ 70 kW en/of installatie > 100 mBar dient onderworpen te worden aan een gaskeuring. Naast de algemene controles die uitgevoerd worden op de gasleidingen en toestellen dient het stooklokaal ook te worden nagezien op specifieke eisen en voorschriften Hierdoor verkleint u het risico op ernstige gevolgen, zoals gaslekken, CO-

Onderhoud verwarmingsketel

Een onderhoudsbeurt voor verwarmingsketels is essentieel om de efficiëntie en levensduur van uw verwarmingssysteem te waarborgen. De onderhoudsbeurt voor verwarmingsketels is geschikt voor zowel particuliere als zakelijke klanten met een centrale verwarmingsinstallatie. Het wordt aanbevolen om tweejaarlijks een onderhoudsbeurt uit te voeren om optimale prestaties te behouden.

Warmtekrachtkoppeling

Warmte-krachtkoppeling (WKK) of cogeneratie is het gebruik van de warmte die vrijkomt bij elektriciteitsopwekking (kracht). De energie afkomstig van een verbrandingsmotor of gasturbine wordt via een generator omgezet in elektriciteit en de warmte die daarbij vrijkomt gaat niet verloren, maar wordt lokaal nuttig gebruikt voor bijvoorbeeld productie van warm water, stoom of hete lucht.

Gasflessen

Mobiele foodtrucks en/of standen die niet zijn aangesloten via het aardgasnetwerk kunnen voorzien zijn van propaan en/of een butaan installatie. Elke nieuwe installatie of aanpassing/uitbreiding dient onderworpen te worden aan een gaskeuring. Hierdoor verkleint u het risico op ernstige gevolgen, zoals gaslekken, CO-intoxicatie en brand.

Volle gas met SPOQ

Laat u bijstaan door deskundigen en geniet van de snelle, efficiënte en volledig digitale service van SPOQ en partners. Vraag uw keuringen makkelijk aan via het platform.