Water

Water

Water

Water, het is onmisbaar. En dus is het ook belangrijk om de kwaliteit te waarborgen. SPOQ staat in voor verschillende controles en keuringen om de kwaliteit van drinkwater en het correct afvoeren van water te controleren. Daarnaast staan we ook in voor het controleren van overstromingsgevoeligheid bij woningen en nieuwbouwprojecten.

Drinkwater

Bij een waterkeuring wordt gekeken naar de kwaliteit van de installatie en aansluiting. Een slechte aansluiting kan namelijk tot vervuiling leiden. Er wordt dus gecontroleerd dat het water niet kan terugvloeien naar het openbaar netwerk, maar dat het gescheiden wordt afgevoerd. Daarnaast wordt er ook gekeken of het water gezond is en veilig voor gebruik. 

Rioolkeuring

Bouw- of verbouwwerken? Dan is het interessant om de optie te bekijken om regenwater te hergebruiken. Het scheiden van afval- en regenwater is een slimme zet: je zorgt ervoor dat het rioolnet niet overbelast wordt, geniet een financieel voordeel én draagt je steentje bij aan het milieu. 

Overstromingsdeskundige

Sinds 2023 worden een nieuwe G- en P-score toegekend aan woningen en gebouwen. Het gaat om de Gebouw- en Perceelscore. Het laten vaststellen van deze score behoort tot de informatieplicht van verkopers en verhuurders en gebeurt door een deskundige. Het vertelt de overstromingsgevoeligheid voor bepaalde gebouwen of percelen.

Eerst water, de rest komt later

Laat u bijstaan door deskundigen en geniet van de snelle, efficiënte en volledig digitale service van SPOQ en partners. Vraag uw keuringen makkelijk aan via het platform.